Corina Bouwman-Hazenberg is een eigen makelaarsbedrijf begonnen: Corina Bouwman Aankoopmakelaar.

Zij is gespecialiseerd in aankoopbegeleiding en taxatierapporten van woningen. Bij woningaankoop werkt de verkopend makelaar in het belang van de verkoper. Corina begeleidt middels haar persoonlijke aanpak bij de aankoop van de woning en onderhandelt daarbij de beste prijs. En ze begeleidt bij het ondertekenen van de juiste koopovereenkomst en bij de overdracht bij de notaris. Ook verzorgt ze taxatierapporten nodig voor aankoop van een woning of het oversluiten van de hypotheek.

Met 10 jaar ervaring in de makelaardij in de Noordoostpolder en gecertificeerd als Register Makelaar Taxateur, besloot Corina de stoute schoenen aan te trekken en een eigen bedrijf te starten. Alleen gecertificeerde en geregistreerde makelaars/taxateurs, die bovendien zijn aangesloten bij een brancheorganisatie, mogen taxeren voor Nationale Hypotheek Garantie. Ook banken en financiële instellingen scheiden op deze manier het kaf van het koren.

Corina Bouwman: ‘Ik ben aangesloten bij brancheorganisatie VBO Makelaar. Dat geeft mij – maar ook mijn klanten – extra zekerheid. Wij werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden en de VBO Beroeps- en gedragscode. Doen we ons werk niet goed, dan kan men zijn beklag doen bij de Geschillencommissie Makelaardij of de rechters van het VBO Tuchtcollege. Ik ben ingeschreven in het register Vastgoedcert en NRVT en volg via hen permanente educatie. Zo ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het makelaarsvak en blijf ik gecertificeerd.’