Een nieuwbouw woning kopen, met een goed gevoel!

Als je eindelijk de woning hebt gevonden waar je graag zou willen wonen, ben je ongelofelijk blij. Je wilt de woning zo graag hebben dat je je door emoties laat leiden.

Maar dan… Wat zit er allemaal inbegrepen bij de woning? Hoe gaat het kopen van een nieuwbouw woning? En al die papieren… Kunnen ze die papieren niet in “Jip en Janneke taal” schrijven? Een koopovereenkomst, aannemingsovereenkomst, of koop-/aannemingsovereenkomst. Dan hoor ik ook nog Woningborggarantie… Help!

Een nieuwbouw woning kopen is heel anders dan een bestaande woning kopen. Als een woning nog gebouwd moet worden, is het niet mogelijk de woning te bezichtigen en zal je de woning moeten bekijken van de bouwtekeningen. Zonder enige kennis van bouwtekeningen kan het best lastig zijn deze bouwtekeningen grondig te bekijken.

Een aankoopmakelaar is altijd objectief

Verder zit er een groot verschil in de overeenkomst, de betaling van de woning (via je hypotheek) en de overdracht van de woning.

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, wordt betaald door de verkoper en werkt dus in belang van de verkoper. Deze makelaar zal het maximale eruit willen halen voor de verkoper.

Een aankoopmakelaar is objectief en komt op voor de belangen van de koper. Ik handel zonder emotionele gevoelens om jou / jullie onder de beste voorwaarden een woning te laten kopen. Als je een woning koopt ben je vaak zo verliefd op een huis dat je je door emoties laat leiden. Snel akkoord gaan met de prijs of voorwaarden accepteren die voor jou niet gunstig zijn.

Een aankoopmakelaar levert vaak voordeel op.

Een aankoopmakelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en weet daardoor wat reële prijzen voor woningen zijn. Daardoor kan een aankoopmakelaar voor jou de meest gunstige prijs onderhandelen.

Verder heeft een aankoopmakelaar kennis van zaken. Ik kan je helpen bij het contract en de verdere juridische afhandeling.

Stappenplan

Een nieuwbouw woning kopen gaat in verschillende stappen, zie voor een uitgebreide toelichting het stappenplan. Als aankoopmakelaar kan ik je begeleiden in het hele proces (stap 1 tot 10). Maar je kunt mij ook inzetten voor deeldiensten. Wil je dat ik alleen de onderhandeling doe en de juridische overdracht begeleid, dan kan dat uiteraard ook.

Wil je hier meer over weten, dan vertel ik je hier graag meer over. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.