Zonder taxatierapport geen hypotheek

Een taxatierapport is een belangrijk onderdeel van het koopproces van je woning of appartement. Het bepalen van de juiste waarde is immers niet alleen essentieel voor jou, maar ook voor je geldverstrekker. Als je een hypotheek wilt aanvragen voor het huis dat je op het oog hebt, is een taxatierapport verplicht. Zonder taxatie (dat voldoet aan alle eisen) kun je zelfs geen hypotheek krijgen.

Gevalideerd of niet-gevalideerd

Er zijn twee verschillende taxatierapporten: een gevalideerd en een niet-gevalideerd rapport. Een gevalideerd taxatierapport is essentieel voor een hypotheekaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wil je slechts de waarde vaststellen of bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking?  Dan volstaat een niet-gevalideerd taxatierapport.

Gedegen taxatie voorkomt problemen

Bij een taxatierapport gaan we gedegen te werk. Met oog voor detail bekijken we de woning of het appartement met andere ogen, objectief en eerlijk. De bouwkundige constructie, de afwerking, status van het onderhoud en eventuele gebreken worden nauwkeurig in kaart gebracht.

Ook de ligging van het object (de buurt / wijk) en de actuele marktsituatie zijn van belang bij de waardebepaling.

Taxatie volgens de richtlijnen

We hebben de expertise in huis om elke woning goed onderbouwd en marktconform te taxeren. We zijn aangesloten bij het validatie instituut het NWWI. Deze organisatie valideert rapporten van woningtaxaties.

Verder zien ze erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Gecertificeerd

Ik ben ingeschreven in het Vastgoedcert en het NRVT register. Vastgoedcert waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van een Register-Makelaar (RM).

Het NRVT is de garantie voor de opdrachtgever dat hij/zij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang. Hij of zij werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels.

Je taxatierapport vlot geregeld

Wil je een gedegen taxatie voor een scherpe prijs? Ik voer deze binnen enkele dagen voor je uit.

Kortom, je kunt bij Corina Bouwman terecht voor zowel aankoopbegeleiding als voor een professionele en reële taxatie.